Pel dijous 13 de juny, a Barcelona. Amb l'objectiu d'incidir en el nou cicle polític que s'obrirà a partir dels comicis a l'Eurocambra






24/04/2024

El Departament d'Acció Exterior i Unió Europea i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona han anunciat que organitzaran una jornada sobre els projectes europeus més emblemàtics de Catalunya que tindrà lloc a Barcelona el dijous 13 de juny.

L'acte se celebrarà al Recinte Modernista de Sant Pau i servirà per presentar les iniciatives més destacades impulsades a Catalunya i que contribueixen a les transformacions estratègiques d'Europa. L'objectiu final és posicionar encara més els atractius de Catalunya a la Unió Europea, tal com s'ha estat fent els últims anys amb la represa de les relacions institucionals al més alt nivell, i incidir en el nou cicle polític que s'obrirà a partir dels comicis a l'Eurocambra. 

Es preveu que unes 200 persones assisteixin a la conferència, entre les quals hi haurà actors implicats en l'àmbit europeu, representants institucionals, responsables de projectes europeus, representants del sector privat i xarxes europees, entre d'altres. La Representació de la Comissió Europea a Barcelona mobilitzarà representants de diversos departaments de la Comissió, així com l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT, per la sigla en anglès) i altres actors. 

Entre els projectes que es presentaran el 13 de juny a la conferència hi haurà, per exemple, el MareNostrum i el Sincrotró ALBA, i d'altres de menys mediàtics, però que també són punters al continent europeu.  

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 17 d'abril 2024.