Aquest dijous s’ha portat a terme la reunió anual de coordinació entre els diferents organismes i administracions que conformen el dispositiu de prevenció activa. Aquest és el punt de partida a partir del qual s’inicien les accions per a la campanya de vigilància d’enguany. Durant els mesos de més risc d’incendi, des de finals de maig fins a principis de setembre, entra en funcionament el dispositiu de vigilància activa de l’àmbit de l’àrea metropolitana de Barcelona, coordinat pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. La novetat d’enguany és l’avançament de l’inici de tota la campanya, tres setmanes abans que els anys anteriors






26/04/2024

Enguany, entre el 24 de maig i principis de setembre, període que es preveu amb màxim risc d’incendi, es reforça el dispositiu, que funciona cada dia de la setmana en horari de matí i tarda. La principal actuació del dispositiu és la vigilància activa sobre el territori amb la funció d’alertar precoçment d’una columna de fum i avisar els serveis corresponents per apagar el foc i evitar-ne la propagació.

El dispositiu operatiu està format per 12 torres de guaita (8 de gestionades pel Consorci i 4 per la Diputació de Barcelona), un equip de suport mòbil que patrulla pels diferents camins del Parc, l’equip de guardes i una central de comandament i comunicacions situada a la seu dels serveis tècnics del Parc Natural.