El Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat ha posat en marxa aquesta nova eina amb informació de l’impacte real d’aquests fons a Catalunya, que permet consultar com s’han distribuït aquests recursos a Catalunya, en convocatòries, licitacions i concessions directes realitzades tant per la pròpia Generalitat com pel govern espanyol

Un total de 5.390 milions d’euros procedents dels MRR s’han adjudicat a 52.461 beneficiaris entre empreses, corporacions locals, centres de recerca, entitats sense ànim de lucre, particulars i altres entitats del sector públic






03/05/2024

El visor, que s’actualitzarà periòdicament, mostra com un total de 5.389,5 milions d’euros dels fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) s’han distribuït entre 52.461 beneficiaris, fins al tancament de febrer del 2024. El visualització interactiva permet veure qui són els perceptors d’aquests recursos, a excepció dels particulars, i ofereix la possibilitat de personalitzar la consulta de les dades, d’acord amb els interessos i preferències de cada usuari, filtrant per tipologia d’instrument jurídic, àmbit territorial, nom, localització o categoria del beneficiari, entre d’altres.

Concretament, 12.439 empreses han captat 2.748,4 milions (un 51% del total); 663 corporacions locals han rebut 1.087,5 milions (un 20%); 237 centres de recerca i/o formació han estat beneficiaris de 984,7 milions (un 18%); i 976 entitats sense ànim de lucre i del tercer sector han estat perceptors de 270,9 milions (un 5%). A més, 169,3 milions (un 3%) han anat a parar a 38.021 particulars i 123 milions (un 2%) s’han distribuït entre 125 altres entitats del sector públic.

Les corporacions locals han estat beneficiàries de 1.087,5 milions a través de convocatòries de subvencions i concessions directes. L’Ajuntament de Barcelona ha rebut més de 223 milions; seguit de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb més de 57 milions. L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat i la Diputació de Barcelona han absorbit més de 29 milions; seguits de l’Ajuntament de Lleida, amb més de 25 milions. Els ajuntaments de Terrassa, Tarragona, Santa Coloma de Gramenet i Sabadell han captat imports al voltant dels 20 milions.

Els fons rebuts per les corporacions locals i per les entitats del sector públic revertiran a la societat en forma de licitacions per contractar serveis i executar projectes d’interès comunitari. Així doncs, aquesta inversió no només promourà la millora de les infraestructures locals i els serveis públics, sinó que també servirà per estimular l’activitat econòmica dels municipis.