El Seminari de Dret Local, que enguany ha comptat amb més de 250 persones inscrites, s’ha continuat consolidant com una iniciativa de gran transcendència a tot l'Estat i un referent en l’àmbit del dret localEn aquesta darrera sessió s’ha debatut la regulació dels lobbies i s’ha fet una anàlisi de l’aplicació de la Llei de millorament urbà, ambiental i social dels barris i les viles
14/06/2024
Melcior Claramunt, alcalde de Miralcamp i president de l’Àrea de Justícia de la Federació de Municipis de Catalunya, ha intervingut en primer lloc per cloure aquesta 36a edició del Seminari de Dret Local, juntament amb Juli Ponce, director del Seminari. En la seva intervenció, ha destacat els professionals que han intervingut al llarg d’aquests darrers nou mesos, de la mateixa manera que en edicions anteriors, aportant coneixement, però sobretot noves perspectives i noves maneres d’abordar alguns dels principals aspectes que afecten la gestió diària del món local. També ha agraït a tots i totes les participants la seva confiança per fer que aquesta activitat sigui una enriquidora xarxa per teixir relacions, per intercanviar experiències, per comentar les qüestions que més preocupen i per mirar de trobar solucions útils i, sobretot, compartides
El primer ponent ha estat Josep Ochoa Monzo, professor de Dret Administratiu de la Universitat d’Alacant, que ens ha parlat de la regulació dels lobbies: ha introduït el marc d’integritat institucional, ha explicat l’exemple de la responsabilitat social de les administracions públiques, ha analitzat la funció de la regulació dels lobbies i quina és la connexió amb el marc d’integritat institucional i la transparència en l’activitat pública, ha parlat de la legitimitat de l’activitat dels grups d’interès i de la seva regulació, dels lobbies i el govern obert i de la petjada normativa com a essència de l’activitat d’influència, i finalment ha posat l’exemple regulador de la Comunitat Valenciana i la regulació a Catalunya.
A continuació, intervé Oriol Nel·lo i Colom, professor del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, que fa una anàlisi de la Llei 11/2022, del 29 de desembre, de millorament urbà, ambiental i social dels barris i les viles i la seva aplicació.
Als grups de treball, Miguel Casino Rubio, professor de Dret Administratiu de la Universitat Carlos III de Madrid, parla de l’execució dels actes administratius sancionadors; i Lluís-Xavier Toldrà Bastida, lletrat consistorial de l’Ajuntament de Barcelona, explica els diferents i successius procediments de protecció de la legalitat urbanística (una aproximació pràctica).
L’actual Comitè de Programa del Seminari de Dret Local està dirigit per Juli Ponce Solé, catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona, i format per Carolina Telechea Lozano, secretària general adjunta de l’FMC, Petra Mahillo García, secretària general de la Diputació de Barcelona, José Luís Martínez-Alonso Camps, director dels Serveis de Secretaria de la Diputació de Barcelona., Manuel Mallo, director dels Serveis Jurídics de l'Ajuntament de Barcelona, Àngels Orriols Sallés, lletrada consistorial de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Torreguitart Jaile, cap del Servei de Formació per a l'Administració Local de l'Escola d’Administració Pública de Catalunya, i Irene Araguàs Galcerà, professora de Dret Administratiu de la Universitat de Barcelona.
Contingut relacionat
AQUESTA WEB UTILITZA GALETES
Les galetes són importants, influeixen en l''experiència de navegació, ens ajuden a protegir la privacitat i permeten realitzar les peticions que ens solicitin a través de la web.
Utilitzem galetes propies, aquestes són estrictament necessàries per el funcionamint bàsic de la web i, per tant, sempre estan actives. Altrament, també utilitzem galetes de tercers, aquestes són opcionals i es poden configurar des de la opció de Configurar Galetes.
Més informació en la nostra Política de Galetes.
Galetes estrictament necessàriesAquestes galetes són essencials per al funcionament del lloc web i no poden desactivar-se en els nostres sistemes. S'ajusten en resposta a les seves accions per proporcionar serveis com la personalització de les preferències de privacitat, la iniciació de sessió o l'ompliment de formularis.
Galetes de tercersAquestes galetes ens permeten rastrejar les visites i les fonts de trànsit, el que ens habilita per avaluar i millorar el rendiment del nostre lloc web.