Ambdues institucions acorden accions conjuntes per recuperar els serveis perduts durant la pandèmia a la línia fèrria Lleida-Saragossa i accelerar les obres de la N-230. S’acorda la creació d’un òrgan gestor per millorar i promoure el Congost de Montrebei i el seu entorn com a destinació turística






02/07/2024

Les diputacions de Lleida i Osca han acordat elaborar un document conjunt per a reclamar a Renfe que recuperi els serveis ferroviaris de la línia Lleida-Saragossa que oferia abans de la pandèmia, és a dir tres freqüències diàries per sentit, i impulsar l’acceleració en la millora de la N-230. Aquests dos acords han centrat la trobada entre les dues presidències celebrada el passat divendres 28 de juny a la seu de la Diputació d’Osca, on el president Isaac Claver ha rebut al president Joan Talarn, destacant ambdós el clima de cordialitat en el qual ha transcorregut la reunió de treball.

Respecte del front comú per la línia fèrria Lleida-Saragossa, el president Isaac Claver ha destacat que "el govern d’Espanya no ha recuperat encara les freqüències que existien (ara són dues) abans de la pandèmia, no ha complert el seu compromís i ara ho reclamarem formalment des d’ambdues institucions”.

Els presidents Talarn i Claver també han posat sobre la taula l’estat d’execució de les obres a la N-230 al seu pas per ambdues demarcacions. Es demanarà al Ministeri de Foment celeritat en la tramitació i execució de tots els trams, donat que, segons Joan Talarn, és "una via de comunicació en la qual és essencial actuar per a garantir la seguretat, en ser una carretera molt transitada i amb molta sinistralitat”.