El Departament d'Economia i Hisenda ha presentat l'estat d'execució dins el compromís inequívoc de la Generalitat amb la transparència i el retiment de comptes en el desplegament d'aquests fons






19/07/2024

En la informació presentada es destaca que Catalunya lidera la captació de fons Next Generation EU (NGEU) a l'Estat espanyol (EE), amb 8.075 milions d'euros. Aquest és el total de recursos que han arribat a Catalunya procedents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) fins al mes de maig de 2024, 6.113 milions dels quals ja s'han distribuït entre beneficiaris catalans, incloses empreses, corporacions locals, centres de recerca i/o formació, particulars i entitats sense ànim de lucre i del tercer sector, entre d'altres.  

El Departament d'Economia i Hisenda ha presentat recentment l'estat d'execució dels fons MRR a Catalunya, en una roda de premsa durant la qual, la consellera Natàlia Mas Guix ha subratllat el "compromís inequívoc" de la Generalitat amb "la transparència i el retiment de comptes" en el desplegament dels fons NGEU. 

Aquests 8.075 milions d'euros han arribat a Catalunya a través de quatre vies: 
- L'assignació que l'EE fa a la Generalitat a través de les conferències sectorials (3.910 milions d'euros en total). 
- Les convocatòries que publica l'EE en règim de concurrència competitiva (en aquest apartat, els projectes catalans han captat 2.826 milions d'euros, el 21% del total). 
- Les adjudicacions de l'EE que tenen Catalunya com a lloc d'execució (744 milions).
- Les concessions directes de l'EE a entitats catalanes (327 milions).

Cal afegir a totes aquestes quantitats s'hi han de sumar 268 milions d'euros de les convocatòries del Kit Digital, que no es comptabilitzen dins l'import captat per beneficiaris catalans perquè l'EE no ha fet públic el detall dels perceptors. 

A l'enllaç podreu llegir més valoracions que fa el Departament d'Economia i Hisenda sobre la captació de fons NGEU a Catalunya.

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 11 de juliol 2024.