Recentment, s'ha posat la primera pedra a aquesta residència que vol esdevenir una plataforma de serveis per atendre la gent gran, de forma integral






19/07/2024

El Departament de Drets Socials, conjuntament amb l'Ajuntament de Calaf, han fet públic l'acte de posada de la primera pedra de la residència per a la gent gran al municipi, que vol esdevenir una plataforma de serveis per atendre la gent gran de forma integral. 

El projecte ha rebut un total d'1.703.815,76 euros dels fons Next Generation EU per la transformació en l'àmbit dels serveis socials que gestiona el mateix Departament. 

La construcció de la residència per la gent gran a Calaf i la creació de la plataforma de serveis integrals donarà servei a la població del municipi, així com a la resta de poblacions que formen part de la Mancomunitat de l'Alta Segarra. Es tracta d'un projecte que s'adapta a les diferents necessitats que les persones grans, amb diferents graus de dependència, puguin tenir al llarg del seu cicle vital. 

Segueix el model d'atenció centrat en la persona i oferirà un servei integral als usuaris en el servei de residència assistida i el centre de dia. També oferirà serveis de promoció de l'autonomia personal com ara activitats per al manteniment de la mobilitat i l'activitat física o l’estimulació cognitiva i serveis d’ajuda a domicili, entre d’altres. 

L'edifici comptarà amb planta baixa i dues plantes amb capacitat per a 54 llits distribuïts en 4 unitats de convivència amb habitacions dobles i individuals. La residència s'emplaçarà al sud-oest del municipi.

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 11 de juliol 2024.