Aquesta aplicació de mobilitat, creada i gestionada fins ara per l’Ajuntament de Reus, passarà a dependre de la Diputació de Tarragona a partir del 16 de setembre. Amb la cessió, s’inicia una nova etapa en què s’oferirà l’ús de l’aplicació a tots els ens locals de la demarcació per promoure la mobilitat sostenible i facilitar el servei a tots els usuaris






13/09/2024

Facilitar el pagament dels aparcaments de superfície regulats amb limitació horària o activar els punts de recàrrega de vehicles elèctrics són algunes de les utilitats relacionades amb la mobilitat que permet l’aplicació per a dispositius mòbils Aparcar. Aquesta eina tecnològica de titularitat pública, creada i gestionada per l’Ajuntament de Reus, passa ara a dependre de la Diputació de Tarragona i canvia de nom i d’imatge: a partir del 16 de setembre s’anomenarà MOT:

Creada l’any 2016 per l’Ajuntament de Reus, l’aplicació Aparcar va començar donant servei en aquest municipi, i amb els anys s’ha anat estenent a altres municipis de la demarcació: Tarragona, Salou, Cambrils, Valls, Vila-seca i Montblanc i, fins i tot, de fora de la demarcació, com Girona. Aparcar compta actualment amb 380.000 usuaris registrats (170.000 actius aquest 2024), el 40% dels quals l’utilitzen en diferents municipis. Durant el 2023 es van gestionar a través de l’aplicació més de 2,8 milions d’estades entre les poblacions on està implantada actualment, i aquest any 2024 ja s’han superat els 3 milions d’estades. Amb l’objectiu de poder ampliar el servei arreu del territori i d’apostar per la mobilitat sostenible, els equips tècnics de la Diputació de Tarragona i de l’Ajuntament de Reus han treballat de forma coordinada per fer efectiva la cessió de l’aplicació a la Diputació de Tarragona.

A través de l’aplicació MOT: es podrà gestionar el pagament dels aparcaments de superfície regulats amb limitació horària i d’altres utilitats relacionades amb la mobilitat urbana, com ara l’activació i motorització a temps real dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics. A més, s’està treballant per poder ampliar les funcionalitats amb altres aspectes relacionats amb la mobilitat, com per exemple: la informació dinàmica del transport públic urbà, el pagament de transport públic o el lloguer de bicicletes, entre altres.