L'objectiu de la missió és acompanyar almenys 150 regions i comunitats europees cap a la resiliència climàtica l'any 2030






30/09/2024

La Missió d'adaptació al Canvi climàtic se centra a donar suport a les regions, ciutats i autoritats locals de la UE en els seus esforços per millorar la resiliència davant els impactes del canvi climàtic. L'objectiu de la missió és acompanyar almenys 150 regions i comunitats europees cap a la resiliència climàtica l'any 2030.

La web de la Missió (aquí) té una secció dedicada al finançament que es considera un tema clau per a les regions i les autoritats locals. Aquesta secció ofereix informació sobre com buscar i atraure finançament, detallant les fonts de finançament europees i nacionals per a l'adaptació, així com les oportunitats de finançament de la Missió.

Recomanem especialment la Guia de finançament de la Missió d'Adaptació al Clima (document adjunt). La guia presenta diverses opcions de finançament, com ara subvencions, associacions publicoprivades, micromecenatge i fons filantròpics, cadascuna explicada de manera detallada per millorar la presa de decisions d'una manera informada.

La guia explica els camins cap als recursos financers i ofereix informació sobre com millorar la preparació abans de buscar finançament.

Font: #InternacionalDiba - setembre de 2024