Dins unes actuacions que es realitzaran dins del programa per a l'eficiència i sostenibilitat en regadius inclòs al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència






15/10/2024

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació té en execució dos projectes per a la modernització integral de 3.492 hectàrees de regadius a la província de Girona per import de 36.854.989 euros.

Les actuacions, que realitza el Ministeri a través d'una societat mercantil beneficien 1.274 regants als municipis d'Albons, Bellcaire d'Empordà, l'Escala, Fontanilles, Gualta, Palau-Sator, Pals, Serra de Daró, Ullastret, la Tallada d'Empordà, Torroella de Montgrí, Verges i Viladamat.

L'objectiu dels dos projectes d'obres és reduir els costos energètics amb instal·lacions solars fotovoltaiques. S'hi incorporaran també sistemes de telecontrol amb la tecnologia necessària per digitalitzar de forma integral la gestió del reg.

Aquestes obres es realitzen dins del programa per a l'eficiència i la sostenibilitat en regadius inclòs en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) i estan cofinançades amb fons Next Generation UE. El caràcter publicoprivat suposa que l'aportació pública serà d'un màxim del 80% del cost de les obres. L'import restant serà aportat per les comunitats de regants.

Font: Govern d'Espanya - 1 d'octubre 2024.