Som conscients que ho plantegem repetidament però també som conscients que no podem deixar de fer-ho pensant que no hi haurà transició i millora urbana si no s’aborda adequadament la regeneració de teixits urbans, trames, carrers, espais lliures i vida urbana... sobretot i per damunt de tot, vida urbanaTot això ho estem debatent aquest matí en la sessió del Seminari Tècnic Local
18/10/2024
‘Si la resposta és la regeneració urbana, quines són les preguntes?’, aquest és el títol de la ponència de Sonia de Gregorio Hurtado, professora al Departament d’Urbanística i Ordenació del Territori de la Universitat politècnica de Madrid, que ens ha parlat d’una qüestió preocupant i clau en el moment actual: la pèrdua de visibilitat de la regeneració urbana en els darrers anys.
La segona ponència ha tractat del Pla de Regeneració Urbana Integral de Les Planes-Blocs Florida com a procés d'acció comunitària en un dels territoris més densos d'Europa,i ha anat a càrrec de Lluís Esteve Garnés, coordinador del Pla Integral Les Planes Blocs Florida. En la seva intervenció ha explicat que a través d’un procés de participació ciutadana i d’intervenció comunitària, es va abordar una transformació profunda i global del barri (social, cultural, educativa, urbanística...) i es va revertir la situació de vulnerabilitat de la seva població i la feblesa del seu teixit associatiu.
Per acabar, a l’Espai de Diàleg Construint idees: Regeneració i Millora Urbana; Ferran Barba Boada, tècnic assessor en regeneració urbana de l'Àrea d’Urbanisme, Habitatge i Regeneració Urbana de la Diputació de Barcelona, parla sobre quatre aproximacions principals (diverses en orientació, escala, abast i contingut) en l’abordatge de les actuacions sobre el medi urbà: les estratègies de desenvolupament sostenible, les actuacions de renovació d’àrea urbana, les actuacions de rehabilitació edificatòria i els programes de regeneració integral de barris, entre d’altres. Per la seva banda, Gemma Barnusell i Ortuño, cap d’Àrea de Participació i Processos Estratègics de l’Ajuntament de Les Franqueses del Vallès, parla del Projecte per a la millora integral de Bellavista (pla destinat a ser un revulsiu dels dèficits urbanístics i d’edificació que arrossegava el nucli i de la vulnerabilitat social de bona part de la seva població). I per tancar aquesta sessió intervé com a últim ponent, Carles Martí Jufresa, comissionat per a l’Impuls de les polítiques de millorament urbà, ambiental i social dels barris i les viles de la Generalitat de Catalunya.
Contingut relacionat
AQUESTA WEB UTILITZA GALETES
Les galetes són importants, influeixen en l''experiència de navegació, ens ajuden a protegir la privacitat i permeten realitzar les peticions que ens solicitin a través de la web.
Utilitzem galetes propies, aquestes són estrictament necessàries per el funcionamint bàsic de la web i, per tant, sempre estan actives. Altrament, també utilitzem galetes de tercers, aquestes són opcionals i es poden configurar des de la opció de Configurar Galetes.
Més informació en la nostra Política de Galetes.
Galetes estrictament necessàriesAquestes galetes són essencials per al funcionament del lloc web i no poden desactivar-se en els nostres sistemes. S'ajusten en resposta a les seves accions per proporcionar serveis com la personalització de les preferències de privacitat, la iniciació de sessió o l'ompliment de formularis.
Galetes de tercersAquestes galetes ens permeten rastrejar les visites i les fonts de trànsit, el que ens habilita per avaluar i millorar el rendiment del nostre lloc web.