El guardó, entregat pel grup de comunicació Custommedia a Madrid, distingeix iniciatives d’administracions, empreses i organitzacions de tot l’Estat






21/10/2024

L’AMB va rebre avui, a Madrid, un dels premis Sustainability Actions 2024, atorgats pel grup de comunicació Custommedia, editor de la publicació Compromiso RSE y Equipos & Talento, a administracions, empreses i organitzacions de tot Espanya que posen en marxa projectes que tinguin en compte el desenvolupament sostenible de la societat i del planeta.

El premi a l’AMB ha estat, concretament, per la seva T-verda metropolitana, el títol de viatge que permet viatjar de manera gratuïta en transport públic pel territori metropolità durant tres anys a canvi de desballestar un vehicle privat contaminant, de manera que queda retirat de la circulació.

La T-verda metropolitana, un títol de transport que l’AMB va posar en funcionament l’any 2017, és una iniciativa que ajuda a reduir la contaminació, millorar la qualitat de l’aire de la metròpolis i alhora ofereix una alternativa real davant de les restriccions de circulació de vehicles contaminants a les zones de baixes emissions (ZBE).

Des de la seva creació fa 7 anys, l’AMB ha emès 15.841 targetes verdes metropolitanes, fet que demostra l’acceptació de la mesura entre la ciutadania. A finals del mes de setembre d’aquest any, la xifra de targetes operatives és de 3.613.

Aquest títol de transport ha tingut una bona valoració per part dels residents a l’àrea metropolitana de Barcelona que l’han adoptat i s’han beneficiat de mobilitat gratuïta en transport públic, tal com reflecteix una enquesta impulsada per l’AMB.