L’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha lliurat aquest dimecres 13 de novembre els ‘VII Premis Alfons Ortuño’ a la innovació i bones pràctiques en matèria de gestió pública a les administracions públiques catalanes

El lema dels Premis és 'Idees que neixen per ser de tots', i en aquesta setena edició s’hi han presentat prop d’una quarantena de candidatures






14/11/2024

Els quatre premis principals han recaigut en els organismes següents:

- Categoria 1, organització, processos i gestió econòmica: Departament de la Presidència, pel projecte "Model de govern de les dades”

- Categoria 2, transparència, bon govern, avaluació i qualitat: Departament d’Economia i Finances, pel projecte "Nova plataforma de serveis de contractació pública”

- Categoria 3, desenvolupament d’equips i de persones: Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, pel projecte "Pla de carrera professional horitzontal”

- Categoria 4, serveis finalistes: Ajuntament de Mataró, pel projecte "Nou model de relació amb la ciutadania. Transformació de l'atenció ciutadana”.

El jurat també ha atorgat dos accèssits per a la primera i segona categories i un accèssit per a la tercera i la quarta categories. En la primera ha reconegut el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació pel projecte "Cap a una flota eficient, verda i segura: un model de gestió referent per a les administracions públiques”, i el Consorci Localret per l’actuació "Agenda digital dels municipis de Catalunya: una idea que va néixer per ser de tots”. En la segona categoria ha reconegut el Departament de la Presidència pel projecte "GOSAIP: automatització robòtica de processos per a una bona gestió de les sol·licituds d'accés a la informació pública” i per la iniciativa "Espais d'experiència ciutadana”.

En la tercera categoria l’accèssit l’ha rebut l’Ajuntament de Barcelona pel projecte "Xarxa de mentoring GSG: intercanvis que generen canvis”. En la quarta categoria l’accèssit ha recaigut en el Departament de Justícia i Qualitat Democràtica pel projecte "Viu en digital!”.

D’altra banda, el veredicte ha inclòs un reconeixement especial: s’ha lliurat el Premi Especial del Jurat Lluís Azemar i Mallard, que posa en valor la millor actuació per a la millora de la funció pública i la seva adaptació a la realitat del país. El guardó, en honor a la memòria de l’exdirector general de l’Oficina del Govern, ha recaigut en l’Ajuntament de Rubí pel projecte "La intel·ligència artificial al servei de la gestió municipal. Sistema de gestió municipal assistida per ordinador”.

La Federació de Municipis de Catalunya forma part del jurat d’aquests premis.