Interreg NEXT MED

12/01/2024

Prioritats de la convocatòria: 
1) Un Mediterrani més competitiu i intel·ligent.
2) Un Mediterrani més verd, resilient i amb menor carboni.
3) Un Mediterrani més inclusiu i social.
4) Una millor cooperació de la governança del Mediterrani.
 
Convocatòria dividida en 3 tipologies de projecte:
- Projectes temàtics: aquest tipus de projectes representa el gruix de la convocatòria i es poden presentar sota les Prioritats 1, 2 i 3 (mentre que es tindrà en compte la Prioritat 4 dedicada exclusivament a "Projectes de governança"). Sota "Projectes temàtics" s'hauria de concebre com una dimensió demostrativa i pilot significativa, centrant-se en el desenvolupament conjunt i la prova de solucions innovadores i innovadores que contribueixin a fer front als reptes relacionats amb la prioritat en qüestió i objectiu específic rellevant. Ampliació de solucions ja desenvolupades utilitzant els existents resultats dels quals s'ha demostrat l'eficiència en el marc d'iniciatives anteriors i els projectes implementats haurien de ser considerats pels possibles sol·licitants.

Aquesta línia compta amb un mínim de finançament d'1,5 milions d'euros i un màxim de 2,5 milions d'euros de finançament EU. Total projecte màxim 3 milions d'euros.

- Projectes orientats a la joventut: la línia de joventut pretén que els joves puguin participar actuació en el programa Interreg NEXT MED mitjançant la seva participació en el disseny i implementació de projectes. Els projectes orientats a la joventut només es poden presentar sota Prioritats 1, 2 i 3 i se'ls assigna un màxim del 20% del pressupost d'aquestes Prioritats. Per ser considerat com un projecte dins de la secció "Joventut", les propostes de projectes hauran de ser complir almenys un dels criteris d'elegibilitat següent: Col·laboració que inclogui almenys 2 organitzacions on la majoria del personal que participi la direcció té entre 18 i 30 anys; associació que inclou almenys 2 organitzacions la missió principal de les quals és treballar els beneficis dels joves (demostrant almenys dos anys d'experiència anterior a la data de llançament de la convocatòria en liderar o participar en projectes adreçant-se a joves amb un pressupost gestionat similar al de la quota sol·licitada subvenció).
A més, totes les propostes hauran de tenir l'abast d'aplicar principalment als joves segons la definició proporcionada anteriorment (la coherència i la coherència de la proposta de projecte amb aquest abast s'avaluarà durant la fase d'avaluació).

Aquesta línia compta amb un mínim de 500.000 euros i un màxim d'1 milió d'euros de finançament EU. Total projecte màxim 1,2 milions d'euros.

- Projectes de governança: relacionats exclusivament amb la Prioritat 4 "Una millor cooperació i governança per a la Mediterrània" i l'objectiu específic 4,1 relacionat, la finalitat d'aquests projectes és millorar les capacitats de les administracions públiques (regionals, administracions públiques locals, urbanes i altres) i altres actors (econòmics i interlocutors socials, institucions de recerca i universitats, òrgans de representació civil de la societat) per dissenyar i oferir de manera eficaç serveis públics que tinguin com a objectiu el benestar socioeconòmic i ambiental dels ciutadans i els llocs, concretament en l'àmbit local i municipal. L'associació del projecte representarà un mínim de 3 països elegibles incloent almenys 1 país mediterrani de la UE i 1 país mediterrani soci. La mateixa organització només pot sol·licitar una vegada com a sol·licitant (soci líder) sota cada un dels objectius específics. No s'aplica cap limitació a la participació de la mateixa organització a nivell de soci. En cas que una organització participi en més d'1 projecte com a sol·licitant sota el mateix objectiu específic, tots els projectes afectats presentats en el marc d'aquest objectiu específic. L'objectiu serà rebutjat. El partenariat no inclourà més de 2 organitzacions d'un mateix país. Cal un cofinançament mínim d'un 11% en les propostes. Amb una dedicació d'almenys un 50% del pressupost a països del sud del Mediterrani. 
 
Aquesta línia compta amb un mínim d'1 milió d'euros i un màxim d'1,3 milió d'euros amb finançament EU. Total projecte màxim 1,5 milió d'euros.

La duració dels projectes no pot ser menor de 24 mesos o tenir un màxim de 36 mesos.

La data límit de presentació de sol·licituds és fins al 28 de març de 2024 - (13:00 hores, CET).