Ordre DSO/293/2023, de 27 de desembre, publicada al DOGC número 9070, de 2 de gener de 2024

15/01/2024

S'aproven les bases generals que han de regir la convocatòria de subvencions per a entitats jurídiques de l'àmbit de serveis socials destinades a actuacions d'inversió per a adequació a la normativa vigent per a la concertació d'aquests serveis o per al manteniment de la concertació, a càrrec dels fons provinents d'herències intestades a favor de la Generalitat de Catalunya, incorporant també un Annex relatiu als principis ètics i regles de conducta.

Poden ser-ne beneficiàries les persones jurídiques sense ànim de lucre que gestionin serveis socials especialitzats, en els àmbits d'atenció a la gent gran amb dependència o risc social; persones amb discapacitat; persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental, drogodependències o altres addiccions, i persones afectades pel VIH-sida. Aquestes entitats jurídiques han d'estar acreditades per ser proveïdores de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública, d'acord amb el que estableix el capítol 2 del Decret 69/2020, de 14 de juliol, d'acreditació, concert social i gestió delegada en la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública, o bé haver sol·licitat l'acreditació en el moment de presentar la sol·licitud de subvenció, sense que aquesta s'hagi resolt. Tot i això, hauran d'haver obtingut l'acreditació màxim en el moment de la concessió de la subvenció, fet que es comprovarà d'ofici amb les dades que consten al Departament de Drets Socials.

En cap cas poden obtenir la condició d'entitat beneficiària d'aquesta subvenció les entitats en les quals les normes d'accés, funcionament o utilització de mitjans i instal·lacions impliquin de fet o de dret una discriminació per raó de sexe o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.

L’objecte de la subvenció és l’adequació dels establiments a la normativa vigent per a la concertació de serveis socials o per a actuacions d'inversió per al manteniment de la concertació, amb càrrec dels fons provinents d'herències intestades a favor de la Generalitat de Catalunya. Les actuacions objecte d'aquesta subvenció s'han d'executar de l'1 de gener de l'any anterior al de la convocatòria al 31 de desembre de l'any següent de la convocatòria.

La subvenció té un import màxim de 72.000,00 euros per projecte, i, com a màxim, es podrà subvencionar un 80% de l’import del projecte sol·licitat, essent la quantia atorgada proporcional a la puntuació obtinguda segons els criteris que indica la base 17.2. El cost del projecte no pot ser superior a 90.000,00 euros i no pot ser inferior a 15.000,00 euros

Les sol·licituds i els altres tràmits associats al procediment de concessió i justificació de les subvencions s'han de formalitzar exclusivament per via electrònica mitjançant la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya, a l'adreça electrònica seu.gencat.cat. Els formularis de sol·licitud, aportació de documentació i justificació normalitzats estan disponibles a l'apartat Tràmits del web de la Generalitat de Catalunya. Una vegada emplenats, s'han de presentar electrònicament junt amb la documentació que preveuen aquestes bases, a través dels portals indicats.