Ordre ARP/228/2024, d’11 de novembre, publicada al DOGC número 9290 del 14 de novembre de 2024

18/11/2024

Objecte

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al foment i la protecció de la gastronomia catalana, que es publiquen a l'annex 1 d'aquesta ordre. En aquest sentit, l'objecte dels ajuts que estableix l'ordre és fomentar i protegir el patrimoni gastronòmic català i els diferents elements i agents que el componen donant suport a iniciatives i projectes duts a terme en l'àmbit de la gastronomia i la restauració per empreses i entitats públiques i privades, que contribueixin d'aquesta manera a millorar la identitat i l'autoestima alimentària de Catalunya.

Aquests ajuts s'articulen mitjançant vuit línies:

- Línia 1. Projectes cooperatius per fomentar la gastronomia tradicional catalana mitjançant la cooperació de diferents agents.

- Línia 2. Projectes d'introducció i foment de la gastronomia tradicional catalana a la restauració col·lectiva.

- Línia 3. Reconeixement del talent en gastronomia i el reconeixement de la qualitat dels productes agroalimentaris.

- Línia 4. Organització de fires, mercats i altres esdeveniments similars de l'àmbit agroalimentari, oberts al públic.

- Línia 5. Foment de la recerca, la innovació, la transferència i la formació en gastronomia.

- Línia 6. Promoció digital i audiovisual de la gastronomia.

- Línia 7. Execució de projectes vinculats a l'actuació "12 mesos - 12 paisatges gastronòmics”.

- Línia 8. Execució de projectes vinculats a l'actuació "Productes herois del rebost del patrimoni gastronòmic.

Beneficiaris

Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les persones físiques o jurídiques que desenvolupin a Catalunya les activitats subvencionables segons cada línia d’ajut.

Import

L'ajut té caràcter de subvenció directament aplicable a les despeses ocasionades per les actuacions que preveu l'apartat 6 d'aquestes bases reguladores. L’import mínim per tramitar una sol·licitud és de 1.000 euros per sol·licitud.