La Federació de Municipis de Catalunya, conjuntament amb AcaVANça, ha programat una jornada per analitzar i posar en comú la millor manera de gestionar i treure el màxim benefici d’aquesta nova forma de vida i de turisme, complint amb la legislació actual, que tindrà lloc a la seu de l’FMC el divendres 21 de juny

07/06/2024

L’autocaravanisme ha revolucionat el campisme que tradicionalment era relegat únicament als càmpings. A la Unió Europea, els vehicles qualificats d’autocaravanes arriben a la xifra de 2.500.000 (2021) i això suposa un potencial, d’almenys, 5.100.000 turistes a l’any distribuïts per tota la geografia europea. D’altra banda, l’activitat autocaravanista no es limita als mesos d’estiu, sinó que s’estén a tots els mesos de l’any sense interrupció.

Per parlar de tot això i analitzar el context normatiu actual, quins són els tipus d’autocaravanistes i formes de viatjar, aparcar o acampar, senyals al·legals, ordenances municipals i necessitats i drets bàsics, organitzem una jornada adreçada a càrrecs electes de les àrees de turisme i tècnics de les entitats adherides a l’FMC, que tindrà lloc el divendres 21 de juny. En la jornada també es presentaran experiències de diversos ajuntaments i finalitzarem amb una taula rodona de debat.

El termini d’inscripció finalitza a les 15h del dia 14 de juny de 2024.