La Federació de Municipis de Catalunya se suma als actes de rebuig, condemna els feminicidis perpetrats i mostra tot el suport i condol a les famílies, persones properes i comunitat

Reiterem el nostre absolut compromís en seguir lluitant per erradicar qualsevol forma de violència contra les dones i la nostra voluntat de construir un país just, lliure i equitatiu

16/07/2024

El Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya, reunit ahir dilluns 16 de juliol, es fa ressò dels darrers actes de violència perpetrats i se suma als actes de rebuig per combatre aquesta greu vulneració de drets des de l’acció quotidiana i la responsabilitat de cada un i una de nosaltres.

Des dels municipis volem que la prevenció i acompanyament a les dones en situació de violència masclista sigui l’eix troncal de la sensibilització cívica i de les polítiques i recursos públics i reclamem, una vegada més, que els pressupostos de les administracions públiques i privades implementin els recursos necessaris per a la prevenció, reparació, formació, cures i serveis públics d’atenció a les dones.

Tenint en compte que en només mig any a Catalunya ja s’han produït tretze assassinats masclistes, s’imposa una gran preocupació i un enorme pessimisme. Amb tota la força possible, calen actuacions i manifestacions contundents dels ens públics. Així, és necessari posar l’accent en el compromís social i polític i donar prioritat a actuacions per desfer l’aïllament en què es troben les víctimes, i denunciar, prevenir i apostar per a l’eradicació de la violència de gènere.

En aquest sentit, des de l’FMC i davant d’aquests brutals assassinats, manifestem el nostre més enèrgic rebuig, condemnem qualsevol forma de violència masclista o discriminació envers les dones i reiterem el compromís de tothom per eradicar-ho. Per això, des de la nostra entitat recomanem a tots els ajuntaments que manifestin institucionalment el rebuig a la violència de la manera que considerin més adient.