Resolució ACC/2640/2024, de 15 de juliol, publicada al DOGC número 9207, de 18 de juliol de 2024

19/07/2024

El Pla anual per a la prevenció, vigilància i extinció dels incendis forestals de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2024 és l'instrument de planificació en l'àmbit sectorial forestal per a la prevenció i defensa davant el risc d'incendi forestal. Entre altres aspectes, el Pla conté la regulació dels usos relatius als riscos d'incendis forestals segons els diversos nivells de risc.

Mitjançant aquesta Resolució es determina que quan s'activi el nivell de perill d'incendi forestal molt alt o extrem en els municipis inclosos en el mapa de perill d'incendi forestal del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, als terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta, se'ls aplica les prohibicions o limitacions següents:

a) Encendre foc en tots tipus d'espais oberts.

b) La suspensió temporal de totes les autoritzacions concedides per cremar rostolls, pastures permanents, restes de poda i restes silvícoles.

c) Encendre foc en les àrees de descans de la xarxa de carreteres i en les zones recreatives i d'acampada, incloses les zones habilitades per a aquesta finalitat.

d) La utilització de maquinària i equips en terrenys forestals i en les àrees rurals que tinguin un funcionament que generi deflagració, espurnes o descàrregues elèctriques, tret que l'organisme competent de l'Administració hagi d'autoritzar-ne expressament l'ús o resultin necessaris per a l'extinció d'incendis.

e) La introducció o ús de material pirotècnic.

f) Llençar o abandonar objectes en combustió o qualsevol classe de material susceptible d'originar un incendi.

g) La restricció de l'ús de bufadors, serres radials i similars a menys de 500 metres de zona forestal.

L'activació del nivell de perill d'incendi forestal molt alt o extrem es pot consultar al mapa diari de perill d'incendi forestal al lloc web següent http://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/medi-natural/incendis-forestals/mapes/mapa-perill-incendi.