Se celebrarà els dies 17 de setembre, 16 d’octubre, 20 de novembre i 18 de desembre de 2024 i, com en passades edicions, hi recollim temàtiques que al llarg de l’any han estat objecte de debat i discussió en l’àmbit de la gestió pública

Aquest seminari sempre ha tingut la vocació de ser un espai capdavanter quant a les temàtiques a tractar, per ajudar a enfortir la gestió pública local i ser un fòrum de divulgació per a gestors i gestores públics de l’àmbit local

29/07/2024

La primera sessió la dediquem a reflexionar al voltant dels reptes de la funció pública. Des del Ministeri de Transformació Digital i de la Funció Pública es proposa abordar, segons les declaracions del ministre, una transformació de l’administració perquè sigui "més moderna i innovadora, més ben dotada d’efectius que disposin de les eines tecnològiques que garanteixin els drets fonamentals de la ciutadania, i amb uns serveis públics de qualitat que siguin més accessibles per a tothom”. És per això que proposem debatre sobre la gestió del talent a les administracions publiques.

A la segona sessió del Seminari proposem tractar el tema de la capacitat i de l’aptitud per al treball. Us proposem un acostament a la regulació i pronunciaments judicials respecte de la incompatibilitat de la pensió per incapacitat permanent absoluta i gran invalidesa amb el treball; la necessitat de l’adaptació dels llocs de treball a les persones amb discapacitat i la compatibilitat de la incapacitat permanent total amb el treball. I finalment, el dret dels treballadors i les treballadores a la vigilància de la salut.

En la tercera sessió debatrem sobre el sector públic local. Volem que el Seminari ens apropi a conèixer l’actual marc jurídic del sector públic local; el règim jurídic d’accés i selecció del personal al seu servei; i, finalment, la negociació col·lectiva dels ens del sector públic i la seva vinculació o dependència respecte de l’administració local a la qual pertanyen.

Acabem l’edició d’enguany del Seminari reflexionant sobre allò que, ja de manera comuna i col·loquial, tothom ens referim com a "l’estabilització”. El pròxim mes de desembre finalitza el termini que el legislador estatal va establir per donar compliment als mandats continguts en la Llei 20/21, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública. Pensem, doncs, que és un bon moment per fer un balanç del que ha suposat aquesta norma.

El seminari se celebrarà en format híbrid, presencialment des de l‘auditori de la UPF-BSM (Barcelona School of Management de la Universitat Pompeu Fabra), al carrer de Balmes, 134, de Barcelona, i en streaming per mitjà de la plataforma Zoom.

El termini d’inscripció finalitza el dia 10 de setembre de 2024.