Resolució TER/3290/2024m, de 10 de setembre, publicada al DOGC número 9249, de 17 de setembre de 2024

17/09/2024

S’aproven les bases reguladores que han de regir la concessió de subvencions a les administracions públiques de Catalunya per a sòls de la seva propietat afectats per abocaments de residus industrials (inclosos els assimilables a municipals) de causant desconegut.

La finalitat principal d'aquesta subvenció és donar suport econòmic a les administracions públiques de Catalunya per a sòls de la seva propietat afectats per abocaments de residus industrials (inclosos els residus assimilables a municipals).

Aquesta línia de subvenció inclou les accions que promoguin la retirada i el sanejament, si s'escau, dels indrets on hi ha abocats residus industrials (inclosos els residus assimilables a municipals).

Entre d’altres, poden optar a les subvencions regulades en aquestes bases les entitats que integren l'Administració local; els organismes autònoms i entitats públiques dependents o vinculats a qualsevol de les administracions públiques catalanes quan exerceixen potestats administratives; i els consorcis en què participen majoritàriament les administracions, els organismes i les entitats públiques inclosos en aquest article, i també les entitats públiques que depenen dels consorcis o hi estan vinculades, quan exerceixen potestats administratives.

La subvenció serà dinerària. La quantia de les subvencions haurà de respectar els imports màxims següents:

a) Per a les accions encaminades a la retirada i gestió dels residus industrials (inclosos els assimilables a municipals) abandonats: l'import a subvencionar podrà ser del 100% del cost d'execució, amb un màxim de cinquanta mil euros (50.000,00 €).

b) Per a les accions de prevenció o mitigació de la contaminació encaminades a minimitzar els impactes ambientals adversos mentre no es pugui desenvolupar la retirada de residus: l'import a subvencionar podrà ser del 100% del cost d'execució, amb un màxim de deu mil euros (10.000,00 €).