Ordre EMT/210/2024, de 7 d’octubre, publicada al DOGC número 9265, de 10 d’octubre de 2024

11/10/2024

L'Ordre EMT/210/2024, de 7 d'octubre, modifica l'Ordre EMT/125/2023, que regula les subvencions destinades a la realització dels Serveis Integrals d'Orientació, Acompanyament i Suport (SIOAS) per a persones amb discapacitat o trastorns de salut mental. L'objectiu principal de la modificació és ajustar aspectes tècnics i normatius per garantir una gestió més eficaç d'aquestes subvencions, en línia amb les necessitats del programa i el cofinançament pel Fons Social Europeu Plus (FSE+).

Les modificacions afecten punts com els criteris de justificació de les despeses, la clarificació de les entitats beneficiàries i els destinataris finals dels serveis. Es recalca la importància de facilitar la inserció laboral de persones amb discapacitat reconeguda o trastorns de salut mental a través d'accions personalitzades d'acompanyament, suport, i formació, per tal de millorar-ne l'ocupabilitat.

En concret, els articles que es modifiquen són:

Article 1: Modifica la base 1 relacionada amb l'objecte i les finalitats del programa, ajustant les condicions de cofinançament del FSE+.

Article 2: Modifica la base 4, referent als beneficiaris, per especificar millor les condicions que han de complir les entitats participants, incloent-hi entitats sense ànim de lucre i ens locals.

Article 3: Afecta la base 7, sobre la quantia màxima subvencionable, actualitzant les condicions de finançament i límits d'import.