Ordre EMT/209/2024, de 7 d’octubre, publicada al DOGC número 9265, de 10 d’octubre de 2024

11/10/2024

L’Ordre EMT/209/2024, de 7 d'octubre modifica l'Ordre EMT/183/2023 per tal d'ajustar diversos aspectes tècnics i normatius del Programa de mesures actives d'inserció (MAIS). Aquestes modificacions sorgeixen a partir de la coherència amb les directrius del Fons Social Europeu Plus (FSE+), especialment pel que fa a la justificació de les despeses, la gestió de les actuacions i l'ús de les eines adequades per a aquestes. A més, l’objectiu de les modificacions és la de garantir que les accions finançades pel programa contribueixin a la inclusió activa de persones perceptores de la renda garantida de ciutadania i altres col·lectius vulnerables Així com la necessitat de simplificar els processos administratius, eliminar referències a eines de gestió inadequades i assegurar una correcta publicitat del cofinançament, mitjançant la inclusió dels logotips institucionals. En resum, l'objectiu principal és adaptar les bases del programa a les exigències de la normativa europea i millorar la gestió administrativa per facilitar el treball de les entitats beneficiàries.

Aquests són els articles modificats:

Article 1: Modifica la base 1 de l'annex 1, relativa a l'objecte de les subvencions, per incorporar la possibilitat de cofinançament del Fons Social Europeu Plus (FSE+).

Article 2: Modifica la base 4 de l'annex 1, específicament en l'apartat m), referent a l'obligació d'incloure els logotips de la Generalitat i el Ministeri de Treball en els materials informatius.

Article 3: Modifica la base 6.4, que regula l'emissió de certificats d'assistència als participants del programa, establint nous procediments per a la seva tramitació.

Article 4: Modifica la base 23.2, canviant la modalitat de justificació a "compte justificatiu amb l'aportació de justificants de despesa".

Article 5: Modifica la base 23.6, sobre el contingut mínim de la memòria explicativa que han de presentar les entitats.

Article 6: Modifica la base 23.7, especificant l'ús del formulari de compte justificatiu.

Article 7: Suprimeix la base 23.8, que establia una modalitat anterior de justificació.

Article 8: Modifica la base 31.2, sobre els logotips i elements visuals que han d'incloure els beneficiaris en els materials de difusió.

Article 9: Modifica l’apartat de Recursos materials i tècnics de l'annex 3, que regula els materials i recursos necessaris per al desenvolupament tècnic de les actuacions.