Resolució ARP/4120/2024, de 19 de novembre, publicada al DOGC número 9296, de 22 de novembre de 2024

28/11/2024

Objecte: Convocar els ajuts de minimis per al foment i protecció de la gastronomia catalana d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'Ordre ARP/228/2024, d'11 de novembre.

Beneficiaris: Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les persones físiques o jurídiques que desenvolupin a Catalunya les activitats subvencionades explicades en el punt 2 de l’Annex 1 de les bases reguladores.

Import: Els ajuts d'aquesta convocatòria estan dotats amb un import màxim de 619.000 euros que es distribueixen de la manera següent:

- Per a la línia d'ajut 4, per a l'organització d'activitats gastronòmiques en fires, mercats i altres esdeveniments similars de l'àmbit agroalimentari, així com per les actuacions dirigides a donar continuïtat a fires tradicionals, un import màxim de 205.000,00 euros, distribuïts de la manera següent:

. Sublínia 4.1: exhibicions i tallers de gastronomia tradicional catalana realitzats en viu per cuiners o professionals de la cuina, amb un import de 100.000,00 euros.

. Sublínia 4.2: actuacions per donar continuïtat a fires tradicionals de més de 50 anys d'antiguitat, amb incidència econòmica en el sector agropecuari i en el territori rural, amb un import de 105.000,00 euros.

- Per a la línia d'ajut 5, per al foment de la recerca, innovació, transferència i formació en gastronomia, un import màxim de 205.000,00 euros, distribuïts de la manera següent:

. Sublínia 5.1: estudi i difusió de la gastronomia tradicional catalana, la seva diversitat territorial, la seva evolució i els diferents elements i agents que la componen, amb un import de 50.000,00 euros.

. Sublínia 5.2: investigació i transferència en l'àmbit de la gastronomia tradicional catalana i la seva innovació, amb un import de 50.000,00 euros.

. Sublínia 5.3: organització de congressos d'àmbit nacional i/o internacional, l'eix central dels quals sigui la gastronomia i incloguin en el seu programa sessions i activitats dedicades a la gastronomia tradicional catalana i els productes que la identifiquen, amb un import de 105.000,00 euros.

- Per a la línia d'ajut 6, per a la promoció digital i audiovisual de la gastronomia, un import màxim de 209.000,00 euros.

Termini: El termini de presentació de sol·licituds, en el cas de les línies 4, 5 i 6, és de cinc dies naturals, que computa des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.