Una ordre aprova les bases reguladores dels ajuts destinats al desenvolupament local Leader de Catalunya per a la diversificació econòmica de les zones rurals, així com les dades, l'àmbit territorial d'actuació i els criteris de selecció i priorització de projectes

14/11/2016

La gestió d'aquests ajuts serà exercida amb la col·laboració dels grups d'acció local (en endavant, GAL) seleccionats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (en endavant, DARP) mitjançant la Resolució de 28 de juliol de 2015 i signataris del conveni de col·laboració amb l'esmentat Departament, el 18 de setembre de 2015. A l'annex 2 figuren les dades, l'àmbit territorial d'actuació i els criteris de selecció i priorització de projectes de cada grup d'acció local, i als annexos 3 i 4, la documentació que s'ha d'adjuntar a la sol·licitud i la certificació de l'ajut, respectivament.

Igulament, l’ordre aprova el procediment de participació per mitjans telemàtics en la convocatòria pública per a la concessió dels ajuts objecte d'aquesta convocatòria, que serà obligatori per a les entitats públiques i per a les persones a què fa referència l'article 14.2 de la Llei 39/205, d'1 d'octubre, i optatiu per a les persones físiques, el qual consta a l'annex 5.

Aquests ajuts cofinançats amb el FEADER es tramiten d'acord amb les funcions d'organisme pagador que estableix el Decret 393/2006, de 17 d'octubre, pel qual es constitueix i es regula l'organització i el funcionament de l'organisme pagador dels ajuts finançats pel FEAGA i el FEADER (DOGC núm. 4743, de 19.10.2006).

I finalment, l’ordre deroga l'Ordre ARP/8/2016, de 21 de gener, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts destinats a l'aplicació del desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 (operació 19.02.01), i es convoquen els corresponents a l'any 2016, la qual només resta d'aplicació als ajuts tramitats a la seva empara.