S’aprova el Pla de seguretat alimentària de Catalunya 2017-2021, que es pot consultar a través de la pàgina web del Departament de Salut i que estarà a disposició de les persones interessades a la Secretaria de Salut Pública (carrer de Roc Boronat, 81-95, 08005 Barcelona), amb l’objectiu de mantenir l’alt nivell de seguretat alimentària en totes les etapes de la cadena alimentària, des de la producció fins al consum.
05/12/2016
Així mateix el Pla defineix les diferents accions públiques que s’ha de dur a terme en aquesta matèria i ha de permetre mantenir un sistema de seguretat alimentària integrat, modern i eficaç, oferir a la ciutadania les garanties necessàries en matèria de seguretat alimentària, i convertir-se també en un instrument de suport per a la projecció internacional dels productes agroalimentaris de Catalunya.
La política de seguretat alimentària és una responsabilitat compartida per diferents departaments de l’Administració (Departament de Salut; d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; d’Empresa i Coneixement; i de Territori i Sostenibilitat), per l’Administració local, per societats científiques, per professionals relacionats amb la seguretat alimentària i també per la societat civil. El Pla, per tant, vincula totes les administracions competents perquè actuïn de manera coordinada basant-se en objectius comuns i compartits. Es tracta d’un document que té una vigència de 5 anys i del qual aquesta és la tercera edició.
El document estableix 12 objectius estratègics, 66 d’específics i 111 línies d’intervenció que s’emmarquen en 5 àmbits: avaluació de riscos: disposar del millor coneixement científic; gestió de riscos per a la salut: minimitzar riscos, d’acord amb els principis de priorització, prevenció i resposta ràpida, i protegir els interessos de la ciutadania; gestió de qüestions relacionades: aconseguir que la cadena alimentària s’ajusti a les expectatives legítimes de la ciutadania; comunicació de riscos: construir xarxes de comunicació i de treball conjunt, així com aconseguir un nivell elevat de coneixement i confiança; qualitat dels serveis públics: oferir serveis eficients i de qualitat.
D’altra banda, les finalitats principals del Pla són: prevenció de les malalties de transmissió alimentària; minimització de l’exposició de les persones als agents capaços de causar malalties per via alimentària; manteniment d’un nivell elevat de confiança en el sistema català de seguretat alimentària tant per part de la ciutadania de Catalunya com d’altres països; manteniment d’un nivell elevat de protecció dels interessos de la ciutadania; i manteniment d’un nivell elevat de lleialtat de les transaccions comercials alimentàries.
Contingut relacionat
AQUESTA WEB UTILITZA GALETES
Les galetes són importants, influeixen en l''experiència de navegació, ens ajuden a protegir la privacitat i permeten realitzar les peticions que ens solicitin a través de la web.
Utilitzem galetes propies, aquestes són estrictament necessàries per el funcionamint bàsic de la web i, per tant, sempre estan actives. Altrament, també utilitzem galetes de tercers, aquestes són opcionals i es poden configurar des de la opció de Configurar Galetes.
Més informació en la nostra Política de Galetes.
Galetes estrictament necessàriesAquestes galetes són essencials per al funcionament del lloc web i no poden desactivar-se en els nostres sistemes. S'ajusten en resposta a les seves accions per proporcionar serveis com la personalització de les preferències de privacitat, la iniciació de sessió o l'ompliment de formularis.
Galetes de tercersAquestes galetes ens permeten rastrejar les visites i les fonts de trànsit, el que ens habilita per avaluar i millorar el rendiment del nostre lloc web.