La ciutat d'Olot va acollir una jornada organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i Ecoembes per tal d'acostar el món dels residus a tècnics i polítics locals amb l’objectiu de millorar la recollida selectiva als seus municipis. Miquel Arisa, alcalde de Centelles, ha participat com a representant de l'FMC a la taula inaugural. A la tarda, Carles Salesa, director del Consorci de Residus del Maresme, representarà l'FMC a la taula rodona






14/03/2018

En la jornada, que porta per títol de "La innovació en la recollida selectiva i la identificació d'usuaris per a residus municipals. Possibilitats d'implantació d'un pagament per generació", diversos experts en diferents camps de la gestió de residus explicaran consells, novetats i experiències recents.

La inauguració ha anat a càrrec de Miquel Arisa i Coma, alcalde de Centelles i representant de l'FMC; Josep M. Corominas i Barnadas, alcalde d’Olot i representant de l’ACM; Joan Espona i Agustín, president del Consell Comarcal de la Garrotxa; Josep Maria Tost i Borràs, director de l’Agència de Residus de Catalunya; i Jordi Pietx i Colom, gerent d'Ecoembes.

A continuació, s'ha explicat la prova pilot incentivació selectiva mitjançant l’ús del mòbil, a càrrec de Jordi Vilaró, gerent de la Mancomunitat de l’Urgellet. Seguidament es presentarà el projecte pilot de la Garrotxa: 4 models diferents en nuclis aïllats, possibilitats d'implantació d’un pagament per generació a la Garrotxa, a càrrec de Francesc Canalias, gerent del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa -SIGMA-.

És prevista una visita de camp als 3 nuclis de la Garrotxa en què s’han fet les experiències (les visites es realitzaran amb autocar).

A la tarda, Lluis Recoder, advocat, presentarà els passos cap a la Implementació de Sistemes de Pagament per Generació en Entitats Locals.

Finalment, a la tarda se celebrarà una taula rodona per debatre com portem a la pràctica el pagament per generació, en la què hi participaran Carles Salesa, director del Consorci de Residus del Maresme i representant de l'FMC; Lluís Recoder, advocat; Jordi Vilaró, gerent de la Mancomunitat de l’Urgellet; Francesc Canalias, gerent del Consorci SIGMA i representant de l’ACM.

La jornada té lloc a la Sala "El Torín”, Ajuntament d’Olot (carrer Roser, 13. Olot).