L'objecte del Programa de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya és definir el model de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya, establir els objectius i programar les actuacions i els instruments necessaris per a l'assoliment d'aquests objectius

16/04/2018

El reial decret aprova el Programa de prevenció i gestió de residus i recursos de Catalunya que determina amb caràcter programàtic la planificació del Govern de la Generalitat de Catalunya per a la prevenció i la gestió dels residus i l'ús eficient dels recursos. El Programa es pot consultar a les dependències de l'Agència de Residus de Catalunya i al lloc web de l'Agència de Residus de Catalunya.

Les actuacions previstes es financen amb aportacions del sector privat, amb aportacions d'ens locals, amb aportacions del pressupost de l'Agència de Residus de Catalunya mitjançant l'aplicació de la recaptació dels cànons i de les transferències de la Generalitat i d'altres.

El calendari previst per a l'execució de les actuacions s'ajusta a les disponibilitats pressupostàries de cada exercici, prioritzant o reprogramant, si s'escau, aquestes actuacions.

El compliment de tots els objectius del Programa, i especialment dels objectius prioritaris considerats a l'article 6, és una responsabilitat compartida de tots els agents privats i públics que hi intervenen. 2. Pel que fa a l'objectiu de l'apartat 3.2.a) de l'article 6, els municipis han d'assolir a títol individual un objectiu mínim del 50%.

Queda derogat el Decret 88/2010, de 29 de juny, pel qual s'aprova el Programa de gestió de residus industrials de Catalunya (PROGRIC) i es modifica el Decret 93/1999, de 6 d'abril, sobre procediments de gestió de residus, a excepció de la disposició final primera, que conserva la seva vigència.

Queda derogat el Decret 87/2010, de 29 de juny, pel qual s'aprova el Programa de gestió de residus municipals de Catalunya (PROGREMIC) i es regula el procediment de distribució de la recaptació dels cànons sobre la disposició del rebuig dels residus municipals, a excepció dels articles 11, 12, 13, 14, 15, 16 i el capítol II, que conserven la seva vigència.

Queda derogat el Decret 89/2010, de 29 de juny, pel qual s'aprova el Programa de gestió de residus de la construcció de Catalunya (PROGROC), es regula la producció i gestió dels residus de la construcció i demolició, i el cànon sobre la deposició controlada dels residus de la construcció, a excepció dels articles 2, 3, 4, els capítols III, IV i V, i la disposició derogatòria, les disposicions addicionals i les disposicions finals 1 i 3, que conserven la seva vigència.

Igualment, el Reial decret modifica el Decret 89/2010, de 29 de juny, pel qual s'aprova el Programa de gestió de residus de la construcció de Catalunya (PROGROC), es regula la producció i gestió dels residus de la construcció i demolició, i el cànon sobre la deposició controlada dels residus de la construcció.