El 88% de la població urbana del món està exposada a nivells de contaminació perjudicials per a la salut, fins al punt que 3,7 milions de morts cada any a nivell mundial són atribuïbles a la contaminació ambiental. I no només això, sinó que l'estil de vida urbà és responsable de 3,2 milions de morts a l'any a causa de la manca d'activitat física i d'1,3 milions de morts a causa d'accidents de trànsit






05/07/2018

Els parcs, els espais verds i les zones navegables ofereixen un valuós recurs per a contrarestar part d'aquests factors de risc associats a la vida urbana, aportant beneficis de salut, socials i econòmics especialment entre els col·lectius més vulnerables (infants, gent gran, residents en barris desfavorits, etc.).

Si volem, doncs, avançar envers ciutats més saludables és necessari incorporar la prioritat de millorar i incrementar els espais verds en tots els processos de presa de decisions municipals: planificació urbanística, polítiques de transport públic, plans de desenvolupament local, inversions en infraestructures, etc. I fer-ho, sempre que sigui possible, mitjançant un enfocament participatiu que permeti l'empoderament comunitari en el disseny i la protecció dels espais verds.