La Diputació de Barcelona organitza aquesta jornada, que tindrà lloc el dijous 18 d'octubre a la Sala Francesca Bonnemaison, en la que a s'abordaran necessaris quan es plantegen solucions basades en la intermodalitat, a través d’experiències de diferents ajuntaments i altres administracions i empreses, que afavoreixin sistemes de transport més eficients, competitius i atractius per al conjunt de la ciutadania






08/10/2018

Els responsables  municipals i gestors de mobilitat han de conèixer diversos aspectes que cal abordar quan es plantegen solucions basades en la intermodalitat, com poden ser:

- Etapes del desplaçament i intercanvi modal. Atendre les diverses etapes del desplaçament, fent especial èmfasis en les més febles, que són les que penalitzen la globalitat del desplaçament.

- Ifraestructura i operacions. Integrar serveis de mobilitat requereix, sovint, canvis a nivell de les infraestructures de transport i dels serveis que hi operen. Cal adaptar horaris, aparcaments, accessos, informació, etc. I la posada en funcionament de serveis integrats de mobilitat no sempre serà trivial.

- Informació integrada. Un gran repte de les solucions integrades de mobilitat passa per disposar d’informació de qualitat en tots els serveis i, sobretot, informació que també pugui ser integrada i oferir solucions de mobilitat porta a porta, que combinen tots els mitjans de transport que conformen la cadena modal.

- Marc institucional i de finançament. Un aspecte també rellevant és un marc institucional, sovint público – privat, que permeti assegurar el conjunt del servei de mobilitat i també el seu finançament a partir de les aportacions de tots els agents implicats.

- Integració del pagament. Per últim, el sistema tarifari també ha de permetre la integració dels serveis facilitant que els usuaris puguin comprar paquets de mobilitat, siguin quins siguin els serveis que els integrin.

Tots aquests aspectes s’abordaran durant la jornada, a través d’experiències de diferents ajuntaments i altres administracions i empreses, per afavorir sistemes de transport més eficients, competitius i atractius per al conjunt de la ciutadania.