Aquest matí ha tingut lloc al Palau de Pedralbes una nova reunió de la Taula, en la què hi ha participat la vicepresidenta de l'FMC i alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos. La reunió ha servit per seguir treballant en les tres estratègies plantejades en el moment de la creació d'aquesta Taula: l'estratègia d'acció econòmica, l'estratègia d'infraestructures i l'estratègia de serveis de transport, logística i la seva digitalització






10/12/2018

A la reunió s'ha comptat també amb la presència del nou coordinador del Corredor Mediterrani del govern de l'Estat, Vicent Boira; la nova coordinadora del Fòrum europeu del mateix Corredor, Iveta Radičová; el conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet; i la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón.

El 25 de maig de 2016 es va constituir la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani com a espai de concertació de la priorització d’inversions i de les mesures d’impuls del Corredor. El principal valor i assoliment d’aquesta Taula és doncs la participació de tots el principals agents involucrats en aquest gran projecte. Des d'aleshores s'han compartit inquietuds i demandes envers el Corredor Mediterrani i s'ha consensuat una priorització concreta de les actuacions ferroviàries que el conformen i s'ha anat a presentar-ne els resultats a Madrid.

Des de l’última reunió de la Taula no es disposa de nous trams en servei del Corredor a Catalunya, però s’han reprès les obres d’algunes actuacions, hi ha nous objectius temporals enunciats pel Ministeri de Foment i s'ha iniciat una nova etapa de responsables tant a la Unió Europea com a l’Estat espanyol.

En la reunió es va acordar que a la pròxima Taula Estratègica del Corredor Mediterrani es convidarà els governs del País Valencià, Andalusia, Múrcia, Aragó, les Illes Balears i de la regió d’Occitània.