Aquest matí està tenint lloc a l'Auditori del Palau de la Generalitat de Catalunya una jornada per presentar el projecte del Mapa Municipal de Catalunya, així com els nous instruments promoguts per a la seva consecució. La jornada pretén posar en coneixement dels governs locals les accions i iniciatives que tenen incidència sobre la gestió i la realitat dels governs locals






13/12/2018

Les ponències que s’hi presenten abasten des de la pròpia definició del Mapa Municipal, passant per l’evolució històrica d’aquest i el seu estat actual d’execució, fins a les modificacions normatives i els models gestió que s’han implementat per facilitar la seva finalització.

El Mapa Municipal de Catalunya és una eina de país i és una eina viva:  és una eina de país perquè el territori és l’espai on transcorre la història d’un país, i és una eina viva perquè és l’entorn on es produeixen i es reflecteixen els canvis socials del conjunt dels seu habitants. En aquest sentit, la nova regulació, impulsada pel Govern de la Generalitat de Catalunya, per establir la precisió dels límits dels termes, garanteix una millora per a la gestió i la planificació del territori i dotarà de major eficàcia i eficiència els serveis municipals i supramunicipals, com a principis que han de regir l’actuació administrativa.

Aquesta jornada, a la que hi ha assistit Josep Manel Abad, tècnic de l'Àmbit d'Organització Territorial de la Federació de Municipis de Catalunya, ha estat presentada per Miquel Àngel Escobar Gutiérrez, secretari d'Administracions Locals i de Relacions amb l'Aran; i per Jaume Massó i Cartagena, director de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Per parlar de què és el Mapa Municipal de Catalunya, s'ha comptat amb Àngels Canals i Vilà, subdirectora general d’Assistència Jurídica i Règim Local; i el mateix Jaume Massó explica la delimitació municipal, als segles XX i XXI. Els nous instruments per a la fixació de la línia de terme, va a càrrec de Francesc Carbó Moya, responsable de Suport a l’Organització Territorial, de la Direcció General d’Administració Local.

Isabel Ticó i Duran, cap de l’Àrea de Cartografia, de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, explica l'estat actual del projecte; i, finalment, intervindrà Jaume Surroca i Blasco, tècnic de la Direcció General d’Administració Local, amb la ponència 'Una eina viva'.

La cloenda és previst que la faci Rosa Vestit i Villegas, directora general d’Administració Local.