La Resolució TES/1047/2020, de 12 de maig, publicada al DOGC número 8134, de 18 de maig, aprova les condicions d'accés als ajuts per contribuir a minimitzar l'impacte econòmic i social de la COVID-19 en els lloguers de l'habitatge habitual, mitjançant l'adjudicació directa, a les persones arrendatàries d'habitatge habitual, amb l’objectiu de resoldre els problemes transitoris de pagament parcial o total del lloguer. Específicament, aquests ajuts també han de servir per fer front a la devolució dels ajuts transitoris de finançament regulats a l'article 9 de l’RDLL 11/2020, de 31 de març, pel qual s'adopten mesures urgents complementàries en l'àmbit social i econòmic per fer front a la COVID-19, quan no s'hi pugui fer-hi front

18/05/2020

Els ajuts objecte d'aquesta resolució tenen caràcter finalista i s'atorguen per adjudicació directa i per les quanties i pels períodes màxims establerts al punt 7, i les sol·licituds es resolen seguint l'ordre d'entrada al registre corresponent, amb la documentació completa i correcta, fins a l'exhauriment de la dotació pressupostària. L'import màxim de la dotació pressupostària d'aquests ajuts és de 14.500.000 euros, amb càrrec a la partida pressupostària D/480.0001 del pressupost de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per a l'exercici 2020.

L'atorgament dels ajuts resta condicionat a l'existència de crèdit adequat i suficient al pressupost de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per a l'any 2020 en el moment de la resolució de la concessió. En tots els casos, l'habitatge per al qual se sol·licita l'ajut ha de constituir el domicili habitual i permanent de la persona sol·licitant, que és l'habitatge en el qual s'acredita l'empadronament. Les modalitats d'aquests ajuts són: a) ajuts al pagament total o parcial de la renda de lloguer; o .b) ajuts a la cancel·lació total o parcial dels ajuts transitoris de finançament.