Quan acaben les classes, les oportunitats per a seguir aprenent no acaben, quan els infants participen a tallers, conta contes, aprenen a tocar un instrument o fan una extraescolar segueixen nodrint-se d’experiències i coneixements. Però no tots els infants tenen les mateixes oportunitats i aquest esdevé un espai amplificador de desigualtats educatives que afecta fins a 1 de cada 4 infants.






18/01/2024

Des de l'Aliança Educació 360, una iniciativa educativa formada per més de 360 agents diversos per a treballar i impulsar el dret a una educació més enllà de l’escola a través d’accions diverses han creat el Passaport Edunauta, que té per objectiu ampliar les oportunitats educatives més enllà de l’escola, especialment per aquells infants que tenen més dificultats d'accés.

El programa treballa a través d’un passaport que s’entrega als infants d’entre 3 i 12 anys que els permet explorar i participar d’activitats a través d’un catàleg compartit entre els agents del territori i que en reconeix la seva capacitat educativa. Cada vegada que fan una activitat els infants reben un segell i poden reflexionar sobre allò que han après.

El programa es caracteritza per ser un recurs adaptable i modulable a les necessitats de cada territori i els seus reptes especialment enfocat en garantir l’equitat en l’accés, la qualitat de les activitats i el treball connectat entre agents del territori. Actualment més de 30 territoris fan servir l’eina i més de 14.000 infants reben el passaport i participen a més d’un miler d’activitats.

Gràcies a un finançament extern de Fons europeus Next Generation, el programa disposa d’algunes places vacants finançades per a territoris com Ajuntaments, consells comarcals que vulguin desplegar l’eina. S’ofereix de forma gratuïta una capacitació sobre el programa i acompanyament per a desplegar el programa durant el curs 24/25.

Voleu saber més sobre el programa? Podeu consultar tota la informació al document. En aquest enllaç podeu formalitzar la vostra candidatura

Si voleu més informació, podeu contactar amb l'equip tècnic de l'Aliança Educació 360 (mrequeno@educacio360.cat i 687.089.270).