Mitjançant una addenda del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació a diverses comunitats de regants del Canal d'Aragó i Catalunya amb un finançament de 20.715.000 euros






01/02/2024

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de la societat Mercantil Estatal d'Infraestructures Agràries, ha formalitzat una addenda al conveni de col·laboració amb diverses comunitats de regants del Canal d'Aragó i Catalunya. Les actuacions comptaran amb un finançament de 20.715.000 euros per a modernitzar els regadius als municipis catalans d'Aitona i Serós i de Fraga (l'Aragó), a càrrec del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, de fons Next Generation EU.  

El projecte de modernització integral de les comunitats de regants als termes municipals mencionats, té per objecte renovar la xarxa actual de les séquies de terra i formigó per un sistema de reg de canonada a pressió que reduirà les pèrdues i permetrà als usuaris regar sense necessitat de bombeig. A més, també la construcció de xarxes de distribució de reg fins a les parcel·les i la instal·lació de l’equipament necessari per a l’automatització integral de la zona de regadiu, amb telecontrol inclòs.   

Les noves infraestructures beneficiaran a 324 regants que cultiven 2.350 hectàrees.  

L'actuació té un caràcter publicoprivat. Així, l'aportació pública serà d'un màxim del 80% dels costos de les despeses elegibles, mentre que les comunitats de regants i usuaris objecte de l'actuació aportaran la resta. 

Les obres s'hauran d'haver acabat el 2026.

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 30 de gener 2024.