Ha estat en una jornada organitzada per la Diputació de Barcelona, dedicada a l’ús de les tecnologies per crear valor social. Es va celebrar aquest dimarts al Paranimf de l’Escola Industrial i va comptar amb un centenar d’assistents






29/02/2024

La transformació digital en els ens locals no és simplement una qüestió tècnica o administrativa, sinó una oportunitat per redefinir la relació entre la ciutadania i la seva administració local. Amb un enfocament que incorpori l'ètica, la solvència tecnològica i una clara visió de valor social, els territoris intel·ligents poden convertir-se en veritables catalitzadors de l'evolució digital, contribuint a la construcció d'una societat més transparent i administracions més eficients.

Amb aquest context la Diputació de Barcelona va organitzar la jornada ‘Administracions intel·ligents per aportar valor públic’, celebrada el passat dimarts al Paranimf de l’Escola Industrial de Barcelona. Hi van participar un centenar de càrrecs electes i de tècnics municipals.

Entre d’altres, a la jornada es va analitzar la situació de la digitalització als municipis de la demarcació de Barcelona i com preveure els principals reptes de futur. Un procés que va començar per ajudar els municipis amb menor capacitat tècnica i que actualment ja s’ha implantat plenament en un centenar d’ajuntaments i ha incorporat cinc consells comarcals, a banda d’una vintena d’ens del sector públic. La segona part de la jornada es va centrar en els casos de bones pràctiques al món local. Finalment, es van celebrar dues taules amb casos reals d’administracions intel·ligents, que serviran de base per elaborar el ‘Decàleg d’accions a impulsar des del món local per a una administració intel·ligent que aporta valor públic’.