Res ens agradaria més que resoldre l’equació per a la dotació d’habitatge assequible i suficient per a atendre les necessitats de tothom. Està molt clar que depenem de la disponibilitat de sòl qualificat i de la disponibilitat de recursos economicofinancers; però per resoldre-ho també cal que s’abordi el tema des de noves perspectives que facilitin la col·laboració de tots els agents que d’una o altra manera hi han d’acabar intervenint

Tot això s’ha tractat a la sessió del Seminari Tècnic Local que està tenint lloc aquest matí






21/06/2024

La primera ponència, amb el títol ‘La mobilització del parc desocupat privat: el projecte Yes we Rent de Mataró’, ha anat a càrrec d’Albert Terrones Ribas, cap del Servei d’Habitatge de l’Ajuntament de Mataró. Aquest projecte (‘Lloguem’) té com a objectiu explorar solucions basades en l’economia social i cooperativa per a generar una oferta alternativa d’habitatge assequible i estable a la ciutat de Mataró. En concret, impulsa la creació de fórmules cooperatives entre demandants d’habitatge de lloguer (cooperatives de llogaters) que permetin oferir condicions favorables a propietaris d’habitatges desocupats que busquin mobilitzar els seus habitatges amb garanties.

A continuació, Jordi Pruna Farrés, cap de l’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament de Caldes de Montbui, ha analitzat l’eficiència energètica i la innovació en el procés constructiu, i concretament ha explicat la promoció d’habitatge per joves amb sistemes constructius industrialitzats de Caldes de Montbui. Així, ha anat desgranant tot el procés: en quin context ens trobàvem, com varen ser els inicis de la promoció, com es va desenvolupar el procés participatiu, ha explicat en què consistia el projecte, com ha quedat l’edifici acabat i finalment, com va anar el procés d’adjudicacions i el lliurament de claus.

Als Espai de Diàleg Construint idees, parlem de la col·laboració públic-privada comunitària, a càrrec de Carme Gómez Gázquez, gerenta de VIMUSA (Habitatges municipals de Sabadell) i Jaume Borràs, director de negoci de Culmia i Glòria Rubio, coordinadora d'Activitat de La Dinamo Fundació.

Recordem que les sessions que falten d’aquesta edició del Seminari aniran sobre els reptes de la neutralitat en les emissions (19 de juliol), els reptes de l’emergència climàtica (20 de setembre), els reptes de la regeneració urbana (18 d’octubre), els reptes de l’organització (22 de novembre) i els reptes de recuperar els carrers (20 de desembre).