Les platges metropolitanes compten amb tots els serveis habituals però amb un 20 % menys de superfície. Aquesta temporada s’obren parcialment dutxes i rentapeus en alguns municipis del litoral metropolità, atès que ja no ens trobem en fase d’emergència per sequera. Es continua apostant per millorar l’accessibilitat, amb sis abalisaments nous d’ajuda al bany, que sumen un total de vint-i-dues cordades de boies per a l’ajuda de persones amb mobilitat reduïda






20/06/2024

El passat dimarts 18 de juny l’AMB va donar el tret de sortida a la temporada d’estiu a les platges metropolitanes des del turó de Montgat, entre la platja de les Roques i la de les Barques de Montgat, que representa el quilòmetre zero de la regressió estructural. Les platges metropolitanes són els espais naturals més utilitzats de la metròpolis de Barcelona, amb més d’11 milions d’usuaris l’any.

El litoral metropolità nord i, especialment, Montgat és la zona més afectada per la pèrdua de sorra a les platges. Aquest municipi del Baix Maresme ha perdut pràcticament totes les platges en deu anys, i aquesta temporada només queda en servei (però de manera parcial) la platja de les Roques i algunes zones de la platja de les Barques. Una de les causes principals d’aquesta pèrdua de sorra és l’artificialització de la costa que deriva de l’activitat humana amb la creació de ports marítims o la deficient planificació urbanística.

Els usuaris podran gaudir de 25 km de platges amb la major part del mobiliari i les instal·lacions a punt per gaudir d’una nova temporada de bany. Quant a les dutxes i rentapeus, es flexibilitzen lleument les restriccions per sequera i es trobaran en funcionament de manera parcial en alguns municipis de la costa metropolitana.