Les parts interessades poden respondre fins al 21 de juliol de 2024






04/07/2024

La Comissió Europea ha iniciat una consulta pública per la qual es convida totes les parts interessades a formular observacions sobre el projecte de modificacions específiques de les normes sobre petits ajuts al sector agrícola («Reglament de minimis al sector agrícola»). Totes les parts interessades poden respondre aquesta consulta fins al 21 de juliol de 2024.

Les regles de minimis actuals per al sector agrícola permeten exempcions del control d'ajudes estatals per a petites quantitats d'ajuda -fins a 20.000 euros (o 25.000 euros als estats membres amb un registre central) per empresa i tres anys-, ja que es considera que no tenen impacte en la competència i el comerç al mercat únic. També s'han de respectar els imports màxims acumulats d'ajuda de minimis per estat membre.

La Comissió està revisant ara el Reglament de minimis agrícola per reaccionar a l'augment de la pressió inflacionista al sector. Es proposa ajustar el llindar de minimis a la inflació i també augmentar els límits estatals. També proposa millorar la transparència mitjançant la introducció d'un registre de minimis obligatori, que reduirà la càrrega administrativa dels agricultors que actualment utilitzen un sistema d'autodeclaració.