Horizon Europe (clúster 6)

03/01/2024

El Programa Marc Horitzó Europa (HORIZON) té oberta la convocatòria: Ajut al desenvolupament de projectes d'Iniciativa circular a ciutats i regions (HORIZONT-CL6-2024-CircBio-01-1).

Amb un pressupost de 6 milions d'euros pel projecte guanyador, i un cofinançament del 90%, la convocatòria cerca una proposta que acompanyi en la implementació del Pacte Verd Europeu, el Pla d'acció d'economia circular i l'estratègia de bioeconomia. Té com a objectiu facilitar la transició cap a una economia circular sostenible, regenerativa, inclusiva i justa a escala local i regional a tot Europa. Els projectes de l'Assistència al desenvolupament de projectes de la Iniciativa Circular Cities and Regions (CCRI-PDA) formen part de la Circular Cities and Regions Initiative (CCRI) de la Comissió Europea i es coordinaran estretament amb l'Oficina de Coordinació i Suport de CCRI (CCRI-CSO).

Els inversors i els prestadors han de desenvolupar una major confiança en els projectes d'inversió en economia circular, que actualment es consideren arriscats. La creació de valor afegit europeu es pot realitzar mitjançant projectes innovadors que aportin noves solucions de finançament al mercat, minimitzant els costos de transacció i implicant la comunitat financera privada. El valor afegit europeu també es pot aconseguir quan els projectes aborden eficaçment les oportunitats i els reptes legals, administratius i d'altres mercats relacionats amb esquemes d'inversió innovadors i sostenibles en l'economia circular.

Els resultats previstos dels projectes inclouen la implementació d'una sèrie de projectes d'economia circular sostenible i la introducció de solucions de finançament innovadores a escala local i regional a tot Europa. 

La data límit de presentació de sol·licituds és fins al 22 de febrer de 2024 - 17:00 hores (hora de Brussel·les).