El treball en xarxa per fer prevenció primària i secundària amb famílies és una de les principals eines per reduir les disfuncions relacionals greus, així com les derivacions a d’altres serveis. En aquesta tasca poden col·laborar diferents serveis i entitats des de diversos nivells

Per analitzar tot això hem organitzat un curs que tindrà lloc els dies 31 de maig i 4, 7, 10, 13, 21, 25 i 28 de juny, adreçat principalment al personal de l’administració de les àrees de Serveis Socials i Educació

03/05/2024

El suport social es pot potenciar al llarg de tot el cicle vital de las persones. Hi ha diverses estratègies d’intervenció per potenciar-lo, especialment, el suport social informal. Els sistemes informals no només són més econòmics sinó que alhora impliquen mes participació i efectivitat en les respostes i poden reduir la dependència dels grups i les persones dels sistemes professionals.

Aquest curs, que es realitzarà en línia per mitjà de la plataforma Zoom, és útil per impulsar estratègies grupals i comunitàries entre serveis, entitats i famílies (pares, mares, infants i adolescents) i per potenciar el suport social (formal i informal). També és útil per al treball amb pares i mares amb diferents graus de dificultat i conflicte, tant a nivell individual com grupal, des de serveis socials i/o educatius. La intervenció educativa amb famílies és una de les principals eines per prevenir diferents tipus de disfuncions relacionals greus així com les derivacions a d’altres serveis. En aquesta tasca de prevenció primària i secundària poden col·laborar diferents serveis de diversos nivells.

El curs està basat en l’experiència del docent en el treball amb famílies des de serveis socials, la supervisió a equips i l’assessorament en la creació i el desenvolupament de xarxes d’infància, adolescència i famílies en diferents municipis i comarques de Catalunya.

El termini d’inscripció finalitza el dia 24 de maig de 2024.