Horizon Europe

04/09/2024

El programa Potenciar el futur a través de solucions intel·ligents innovadores per a les zones rurals (FUTURAL) té una convocatòria oberta per cocrear solucions intel·ligents (SS) amb comunitats rurals, dins el mecanisme de la Comissió Europea de subvenció en cascada (HORIZON-CL6-2022-COMMUNITIES-02-01).

FUTURAL acceptarà les sol·licituds de petits consorcis formats per dues (2) a quatre (4) parts, que impliquen almenys una part tècnica (p. ex., pimes, startups, organitzacions de recerca) i almenys una comunitat rural (p. ex., municipis, altres administracions, agències de desenvolupament, ONG, etc.) i les solucions proposades han d'estar dins d'un dels 5 dominis següents:
- Bioeconomia circular, biodiversitat i gestió dels ecosistemes
- Resiliència als xocs 
- Compromís ciutadà i qualitat de vida
- Formació i formació permanents
- Adaptació i Mitigació al clima

Els sol·licitants han de desenvolupar a) una solució digital que es pugui incorporar perfectament a FUTURAL i que contribueixi al seu creixement i expansió i b) un model de negoci inclusiu i col·laboratiu amb l'objectiu d'augmentar l'adopció de SS. Les solucions proposades han de demostrar el seu caràcter innovador a un alt nivell d'excel·lència científica i tecnològica. 

Els projectes seleccionats tindran un termini d'execució de 12 mesos i es dividiran en 3 fases: disseny, desenvolupament i validació.

En total, es destinarà un pressupost d'1,2 milions d'euros a suport financer a tercers.

(Aquí) més informació d'aquesta convocatòria de FUTURAL. 

El termini de la convocatòria té com a data límit el 30 de setembre de 2024, a les 17:00 hores (hora de Brussel·les).