Diversos fons: FEDER i FSE+

17/10/2024

El Programa Mesures d'informació per a la política de cohesió de la UE (IMREG), té una convocatòria oberta: Mesures d'informació per a la política de cohesió de la UE per al 2024 (IMREG-2024-INFOME).

La política de cohesió de la Unió Europea (UE) proporciona finançament públic per a regions de la UE amb l'objectiu de fomentar la creació d'ocupació, la competitivitat empresarial, el creixement econòmic i el desenvolupament sostenible. Representa un terç del pressupost total de la UE i s'executa a través de diversos fons, com el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i el Fons Social Europeu (FSE+). 

La convocatòria busca suportar la producció i disseminació d'informació relacionada amb la política de cohesió de la UE, inclòs el Fons de Transició Justa. Els projectes han de proporcionar una imatge clara i objectiva de la política, destacant el seu paper en la transició ecològica, el desenvolupament de tecnologies estratègiques i la resposta a desafiaments futurs.  

Les activitats que es poden finançar inclouen:  
  • Producció i distribució de materials impresos, multimèdia o audiovisuals  
  • Activitats de difusió a través de webs i xarxes socials  
  • Esdeveniments mediàtics  
  • Conferències, seminaris i tallers
S'espera que les mesures informatives augmentin la cobertura mediàtica sobre la política de cohesió, especialment a escala regional, i millorin la consciència ciutadana sobre els seus efectes en la qualitat de vida. Els projectes han de promoure la comprensió de com la política de cohesió contribueix a la creació d'ocupació i a la reducció de les desigualtats entre regions.  

Els sol·licitants han de ser entitats legals (públiques o privades) establertes en estats membres de la UE i no poden ser autoritats responsables de la implementació de la política de cohesió. 

La convocatòria disposa d'un pressupost de 3.500.000 milions d'euros.

La data límit per a la presentació de sol·licituds és fins al 7 de gener de 2025, 17:00 hores (hora de Brussel·les).

Font: Departament d'Unió Europea i Acció Exterior - 11 d'octubre 2024