Iniciativa Urbana Europea (EUI)

09/10/2024

La regió Hauts-de-France, com a autoritat de gestió de la Iniciativa Urbana Europea (EUI, en anglès), ha publicat la convocatòria EUI Peer Reviews amb l'objectiu de donar suport a ciutats europees que vulguin millorar el disseny i la implementació de les seves estratègies de desenvolupament urbà sostenible. Cada Peer review implica una "ciutat en revisió" (beneficiària principal) treballant amb persones de fins a 6 ciutats que actuen com a "ciutats revisores" (beneficiaris secundaris) per abordar reptes concrets en el desenvolupament, la implementació o el seguiment d'una estratègia eficaç. 

Les "ciutats en revisió" identifiquen el repte que volen abordar segons les seves necessitats específiques i es combinen amb "les ciutats revisores" que poden compartir les seves experiències, enfocaments i idees per abordar el mateix repte. 

La data límit de la convocatòria és fins al 13 de novembre de 2024, 12:00 hores (CET).

El 22 d'octubre, de 10:30 a 12:00 hores (CET), està prevista una sessió informativa en línia per repassar els punts clau de la convocatòria i intercanviar dubtes amb el punt de contacte de l'EUI - Espanya (conduït per un equip d'investigadors del Grupo de Investigación en Arquitectura y Urbanismo Sostenible (GIAU+S) de la Universidad Politécnica de Madrid (aquí podeu demanar informació).  

La Iniciativa Urbana Europea (EUI), finançada per la Unió Europea per mitjà del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), dona suport a les àrees urbanes de totes les mides amb accions innovadores, la creació de capacitats i coneixement, així com al desenvolupament de polítiques i la comunicació sobre desenvolupament urbà sostenible. 

EUI té un pressupost total del FEDER de 450 milions d'euros per al període 2021-2027.

Font: Departament d'Unió Europea i Acció Exterior - 3 d'octubre 2024