FEDER d'Espanya 2021-2027

09/10/2024

L'Ordre TED/1060/2024, de 25 de setembre, del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, ha publicat al BOE de 3 d'octubre de 2024, aprova les bases reguladores per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva de la Fundació Biodiversitat, adscrita al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, per a l'impuls de la infraestructura verda, cofinançades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), tal com estableix el Programa Plurirregional d'Espanya FEDER 2021-2027.

Per assolir aquests objectius, s'estableixen 4 línies d'ajut a les que respondran les convocatòries que es publiquin segons aquesta disposició normativa: 
1. Desenvolupament i consolidació de la infraestructura verda per a la renaturalització i la resiliència dels entorns urbans. 
2. Generació i aplicació del coneixement per a la presa de decisions en la planificació i gestió de la biodiversitat i per al desenvolupament de la infraestructura verda.  
3. Conservació i restauració dels hàbitats i espècies marines i dels espais marins protegits per al desenvolupament de la infraestructura verda. 
4. Desenvolupament i consolidació de la infraestructura verda i la bioeconomia. 

Entre les entitats, organismes, universitats públiques i els seus instituts, organitzacions i col·legis professionals, centres tecnològics i d'altres i figura com a beneficiaris d'aquests ajuts: 

- Les administracions públiques: Administració General de l'Estat, les Administracions de les comunitats autònomes, les entitats que integren l'Administració Local i els consorcis, així com els organismes públics i les entitats de dret públic no subjectes al dret privat. 

El termini per a l'execució de l'activitat objecte de la subvenció serà determinat en funció de cada convocatòria. Les entitats beneficiàries podran sol·licitar una bestreta de la subvenció, el percentatge de la qual es determinarà a la convocatòria. 

La presentació de sol·licituds serà telemàtica per mitjà del web de la Fundació Biodiversitat en el termini previst per cada convocatòria (aquí). 

Font: Departament d'Unió Europea i Acció Exterior - 3 d'octubre 2024