Resolució ECF/3769/2024, de 21 d’octubre, publicada al DOGC número. 9275, de 24 d’octubre de 2024

24/10/2024

Es crea el Grup d'experts per al disseny i implementació d'un nou model de finançament singular, integrat en el Departament d'Economia i Finances. El Grup d'experts tindrà les funcions següents: assessorar a la Conselleria d'Economia i Finances en tots els aspectes necessaris pel disseny i la implementació del model de finançament singular previst en l'acord d'investidura; desenvolupar els treballs per assolir el model de finançament singular i la seva implementació; aportar coneixement sobre altres models de finançament subcentral, especialment aquells que tinguin algun tipus de singularitat; assessorar sobre els diferents aspectes que es plantegin des del Departament d'Economia i Finances.

Tindrà la composició següent: la presidència-coordinació serà exercida per una persona de reconegut prestigi en les funcions que haurà de desenvolupar, i serà designada per la consellera d'Economia i Finances; fins a set vocalies designades per la consellera d'Economia i Finances entre persones de reconeguda experiència sobre federalisme fiscal i els models de finançament subcentrals i gestió de la hisenda pública; la secretaria estarà assistida per personal tècnic del Departament d'Economia i Finances.

El Departament d'Economia i Finances, mitjançant la Direcció General de Pressupostos, ha de dotar el Grup d'experts d'una secretaria tècnica, per donar suport en el desenvolupament de les seves funcions. L'exercici de les funcions de secretaria tècnica l'ha d'assumir el personal del Departament d'Economia i Finances. Aquest Grup d'experts estarà vigent fins a la plena implementació del nou sistema de finançament.

Es designen les persones següents com a vocals del Grup d'experts: Martí Carnicer i Vidal, que actuarà com a president-coordinador del Grupo d'experts; Marta Espasa Queralt; Alejandro Esteller Moré; Joan Ramon Rovira Homs; Jesús Ruiz-Huerta Carbonell; Vicent Soler i Marco; Maite Vilalta Ferrer.