Resolució de 2 d’octubre de 2024, publicada al BOE número 240, de 4 d'octubre de 2024

04/10/2024

La Resolució de 4 de juliol de 2017 de la Secretaria General del Tresor i Política Financera estableix el principi de prudència financera aplicable a les operacions d’endeutament i productes derivats de les comunitats autònomes i entitats locals. Aquesta resolució fixa que el cost total màxim d’aquestes operacions, incloent-hi comissions i altres despeses (excepte les especificades a l’annex 3), no pot superar el cost de finançament de l’Estat pel termini mitjà de l’operació, amb l’addició d’un diferencial segons el que s’estableix en aquest mateix annex.

Les comunitats autònomes i entitats locals que disposin d’eines pròpies de valoració o d’assessorament extern podran determinar el cost de finançament del Tresor en el moment de l’operació d’acord amb la metodologia inclosa a l’annex 2 de la resolució. Per a la resta d’administracions, el cost de finançament de l’Estat es determinarà utilitzant la taula de tipus fixos o els diferencials màxims que publiqui mensualment la Direcció General del Tresor i Política Financera. Aquests costos màxims seguiran vigents fins que se’n publiquin de nous.

Finalment, la resolució contempla l’obligació d’actualitzar mensualment els costos de finançament de l’Estat per a cada termini i es publica un nou annex 1 amb aquestes dades.