El 27 i 28 d’octubre se celebra la quarta edició del Congrés RECUWATT en el recinte del Tecnocampus de Mataró. Aquest congrés és la trobada professional de referència al sud d’Europa sobre gestió de residus i valorització energètica i que genera un ambient de networking professional entre les empreses i les entitats d’arreu del món






27/10/2016

RECUWATT 2016 continua potenciant les col·laboracions tant en l’àmbit nacional com internacional i ofereix solucions innovadores i tecnològiques que responguin eficaçment a reptes com la gestió eficient de recursos i infraestructures o els nous models de col·laboració públic-privada.

S'ha comptat novament amb el programa de conferències amb els millors ponents nacionals i internacionals, sobre diferents temàtiques d'interès i actualitat al nostre sector, i com a principal novetat, enguany hem llençat un Call for Papers per introduir en el programa una sessió més tècnica i específica amb les millors propostes.

En l'edició d'aquest any s'han previst tres blocs: cap a l'eficiència i la sostenibilitat dels recursos; la responsabilitat col·lectiva de la gestió de residus; i els sistemes d'informació i sostenibilitat econòmica en la gestió de residus.

Xavier Amor, president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Pineda de Mar, ha intervingut en l'acte d'inauguració d'aquest congrés, juntament amb David Bote, alcalde de Mataró; Montserrat Carreras, alcaldessa de Cunit i presidenta de la Comissió de Medi Ambient de l'ACM; i Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

En la seva intervenció, ha destacat que els temes tractats en aquest congrés són àmbits temàtics tractats en l'agenda de la Federació de Municipis de Catalunya i de la FEMP perquè són a l'agenda dels governs locals: "Com sabeu, la nostra entitat dedica una part important de la seva oferta formativa i d’assistència a tractar de manera estable, continuada, els aspectes tractats en aquest congrés; i ho fem a través del Seminari Tècnic Local, dirigit per un excel·lent grup d’experts en enginyeria urbana, en medi ambient, en urbanisme, arquitectura, en serveis urbans i metropolitans".

El president de l'FMC ha focalitzat la seva intervenció en una realitat que preocupa molt els alcaldes i alcaldesses i que volem contribuir a redreçar: els nivells de gasos amb efecte hivernacle, la lentitud i la insuficiència de les polítiques publiques per limitar les dades que amb insistència ens adverteixen de la necessitat de mesures més efectives per minvar els efectes més nocius del canvi climàtic.

En aquest sentit, ha afirmat que cada pas, cada mesura de construcció de la ciutat, de desenvolupament de la ciutat, ha de tenir gravada la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic com a exigències d’una NOVA AGENDA URBANA.

I ha acabat la seva intervenció fent una referència a l'LRSAL: "vostès ja saben que l'LRSAL va limitar les competències sectorials en matèria de protecció del medi als municipis. Des de l'FMC i la FEMP volem capgirar això i reivindicar un protagonisme rellevant de les autoritats locals en la gestió dels residus i, en general, en les polítiques de protecció del medi. Moltes de les reflexions i dels debats d’aquest Congrés ens ajudaran a millorar la situació que és el que volem".