Unes obres que compten amb finançament provinent de fons Next Generation EU






01/02/2024

El Departament de Territori, ha presentat les obres que està portant a terme per a configurar una via per a ciclistes i vianants en paral·lel a la carretera TV-3141, entre Reus i Cambrils. Del qual ja s'ha posat en servei recentment un primer tram i el mes que ve entrarà en funcionament el segon, de manera que ja estarà completat l'itinerari des de la T-11 fins a dues urbanitzacions de Reus. 

A més, les obres de la tercera fase de l'actuació i que permetran fer arribar el nou vial fins al terme de Cambrils començaran a principis d'aquest estiu. Així, es preveu que el nou itinerari, que tindrà 6,7 quilòmetres de longitud, quedi completat el 2026, sumant una inversió total de 7,2 milions d'euros, que compten amb finançament provinent de fons Next Generation EU. 

En aquest sentit, la nova via pedalable entre Reus i Cambrils facilitarà la mobilitat activa, tant en els desplaçaments quotidians com turístics i d'oci, que s'insereixen en les polítiques de descarbonització de la mobilitat de la zona. Dins també, l'Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025 aprovada pel Govern de la Generalitat, en garantir la ciclabilitat a totes les àrees urbanes de forma contínua i connectada de promoure una circulació de bicicletes segura, confortable i directa.

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 29 de gener 2024.