La Unió Europea ha escollit 22 propostes d’entre les 112 que s’han presentat. La metròpolis de Barcelona esdevindrà un laboratori urbà per experimentar solucions innovadores que transformin les cobertes dels edificis. L’economia circular hi té un paper central, ja que el substrat d’aquestes cobertes verdes estan fetes amb biocarbó: un carbó vegetal fet a partir dels residus orgànics locals






28/06/2024

La Comissió Europea ha escollit el projecte TOP SEC de l’AMB d’entre 112 propostes presentades del programa Iniciativa Urbana Europea (EUI)per implementar solucions urbanes innovadores que facin front als reptes actuals, com el canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat i l’augment de residus orgànics.

Aquest projecte d’innovació vol donar resposta als desafiaments urbans relacionats amb el canvi climàtic i la generació de residus, amb la instal·lació de cobertes verdes autosostenibles que no requereixen reg. A més, s’investigaran tècniques per retenir aigua, es triaran plantes adequades i s’utilitzarà un substrat innovador fet amb un material anomenat biocarbó, un carbó vegetal elaborat a partir dels residus orgànics locals.

El pressupost total ascendeix a 4,60 milions d’euros, 3,68 milions dels quals procedeixen dels fons FEDER. El projecte té nou socis: AMB, IMPSOL, Ajuntament de Cornellà de Llobregat, Universitat de Lleida, Ingelia, Bruc Jardí, ITeC, Cíclica i ASESCUVE. Aquestes institucions i empreses constitueixen la suma d’esforços que aportaran coneixement, investigació, innovació, divulgació i participació ciutadana, i implementaran les proves pilot a les cobertes dels edificis.